Omgeving

IMG_7172
IMG_6541
IMG_6530
IMG_6963
IMG_6747
IMG_6830
IMG_6558
IMG_7293
IMG_0376
Luimesfotografie-2226
Luimesfotografie-3635
Luimesfotografie-3637
previous arrow
next arrow

Egmond aan Zee

Joeys place is centraal gelegen in Egmond aan Zee. Het centrum, de duinen en het strand zijn op loopafstand bereikbaar.
Neemt u een fiets mee, dan fiets u zo prachtige fietsroutes in de omgeving.

In het centrum vindt u diverse winkeltjes en vele restaurants met gezellige terrassen, ook is er een supermarkt en een bakker aanwezig. De winkels in Egmond zijn 7 dagen per week geopend, bent u iets vergeten! In Egmond kunt u het vast en zeker kopen.

Het oude vissersdorp heeft nog meer te bieden. Ieder donderdag ochtend tot 13.30 uur is er een weekmarkt. U kunt hier heerlijke kaas, groenten of verse vis kopen. In de maanden juni, juli en augustus is er iedere woensdag avond (17.00 – 22.00 uur) een braderie waar u bij de vele kramen leuke handelswaar kunt kopen. De braderie staat door het gezellige centrum van Egmond verspreid. Egmond staat ook bekend om de halve marathon (21 km) , de Mountainbike races op strand en de wandel marathon in de mooie duinen. In 2019 is het strand van Egmond tot het schoonste strand bekroond en diversen strandpaviljoens hebben een prijs voor het beste strandpaviljoen gewonnen. Al met al reden genoeg om Egmond te bezoeken.

Alkmaar

De kaasstad is op een kleine 15 autominuten van Egmond gelegen. Op vrijdagochtend van april tot oktober kunt u in het centrum op het Waagplein de bekende kaasmarkt bezoeken. De stad heeft nog meer te bieden, u kunt een bootje huren of met een rondvaart boot de grachten door varen. Ook de Grote kerk is een bezoek waard. Uiteraard kunt u ook het centrum bezoeken om heerlijk te winkelen of een gezellig terrasje te pakken.

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Bergen of Texel

Verder zijn de steden Amsterdam, Haarlem, Utrecht makkelijk met de auto of de trein te bereiken. Maar vergeet u ook de leuke plaatsen Hoorn, Enkhuizen of het kunstenaarsdorp Bergen niet te bezoeken. Zelfs een dagje Texel is vanuit Egmond goed te doen, in ongeveer 45 minuten ben u in Den Helder waar u lopend, met de fiets of met de auto over kan naar het eiland.

Genoeg te doen en te beleven dus. Krijgt u ook al zin in een vakantie? Boek deze dan bij ons huisje huren Egmond.